Bedrijfspsycholoog

Een op de drie werknemers heeft te maken met psychische problemen. Of je hier nu mee aan het werk blijft of niet; vroeg of laat kunnen psychische klachten ertoe leiden dat functioneren steeds moeilijker wordt. En daar is niemand bij gebaat. Zaak dus om de problemen onder ogen te zien, te benoemen en snel op te lossen. Door de inzet van de bedrijfspsycholoog kan er snel en effectief hulp worden geboden. De bedrijfspsycholoog brengt samen met de cliënt de problemen in kaart en helpt met opdrachten en inzichten om weer grip te krijgen. Ook voor leidinggevenden die zich zorgen maken over het mentale welzijn van hun medewerkers kan er meegedacht worden in oplossingen en wordt er geadviseerd hoe het juiste gesprek te voeren.

Werkzaamheden Bedrijfspsycholoog

De bedrijfspsycholoog doet alles wat een andere behandelend psycholoog ook doet. Dus mensen face to face zien en begeleiden. Je kan bij haar terecht voor iedere klacht met die u met haar wilt bespreken, groot of klein, gerelateerd aan werk of niet:

• Stressklachten vanwege problemen thuis, op het werk of met de studie

• Overspannenheid en burn-out

• Ondersteuning bij re-integratie

• Onverwerkte rouw

• Traumatische ervaringen

• Angsten / paniekaanvallen / fobieën

• Depressieve klachten / somberheid / schuldgevoelens

• Onzekerheidsgevoelens, moeite voor jezelf opkomen

• Moeite met veranderingen in uw leven (levensfaseproblemen)

Waar nodig treedt de bedrijfspsycholoog in contact met leidinggevenden, P&O, de bedrijfsarts en bijvoorbeeld bedrijfsmaatschappelijk werk of vertrouwenspersonen.

De bedrijfspsycholoog onderscheidt zich door de uitgebreide ervaring met de organisatiecontext en alle aspecten die hierbij een rol spelen. Zij let op aspecten binnen de organisatie, die het welzijn van medewerkers beïnvloeden en stelt deze pro-actief aan de orde bij HR en het management

Werk als onderdeel van herstel

Wij geloven in de kracht van werk bij het herstel van psychische klachten: dus werk of werkhervatting is altijd onderwerp van gesprek in de trajecten. Hierbij is er altijd afstemming met de bedrijfsarts, maar wordt de bedrijfsarts wel ontlast in zijn spreekuurcontacten.

Het is onze ervaring dat medewerkers na 4 tot 6 sessies weer goed in hun vel zitten en geheel of gedeeltelijk aan de slag kunnen.

Dit werkt

Bij ArboMakelaars is Manon van de Wetering aangesloten als bedrijfspsycholoog.

Manon is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, EMDR-therapeut, Mindfulnesstrainer en NMI-gecertificeerd mediator.